Nova nada za oporavak Michaela Schumachera
Foto: EPA

Prijatelj otkrio zanimljive podatke

Nova nada za oporavak Michaela Schumachera

M. Šljivak

Legenda Formule 1 Michael Schumacher već gotovo četiri godine je zakovan za krevet nakon što je doživio nesreću na skijanju u Francuskoj.

Njemački vozač je nastradao 29. decembra 2013. godine i nekoliko mjeseci je proveo u indukovanoj komi, da bi u junu 2014. godine bio pokrenut proces rehabilitacije.

Od tog trenutka malo se zna o njegovom zdravstvenom stanju. Porodica legendarnog vozača rijetko iznosi podatke u javnosti, ali se povremeno oglasi neko od porodičnih prijatelja.

Jedan od njih je za njemačke medije prije nekoliko dana otkrio kako Michaelov oporavak teče jako dobro:

"Korina i djeca i dalje vjeruju u čudo. Njegov oporavak ide u dobrom pravcu. S obzirom na sve okolnosti, Michael je uspio da preprodi krize zahvaljujući činjenici da je fizički i psihički bio veoma jak. Psiha mu pomaže u oporavku, ali i njegova atletska građa", rekao je neimenovani prijatelj porodice Schumacher.

Međutim, ove vijesti koje stižu treba uzeti sa rezervom, jer porodica nije potvrdila ovakve navode.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi