Nova sezona, ali stare navike: Lewis Hamilton najbrži u kvalifikacijama u Melburnu

Mercedes je spreman

Nova sezona, ali stare navike: Lewis Hamilton najbrži u kvalifikacijama u Melburnu

E. Čaušević

Ljubitelji Formule 1 s nestrpljenjem su čekali početak nove sezone, a prvu utrku gledat ćemo sutra tradicionalno u Melburnu.

Već godinama utrkom za Veliku nagradu Australije počinje nova sezone u Formuli jedan, a tako je i ovaj put. Prethodnih dana timovi su imali nekoliko treninga, dok su se jutros vozile i kvalifikacije.

Iako je nova sezone može se reći da nema ništa novo jer je na prvom mjestu završio aktuelni prvak Lewis Hamilton koji će sutra startati s prve pozicije.

Iza njega je timski kolega Valtteri Bottas što pokazuje da Mercedes i u ovu sezonu ulazi itekako spreman. S trećeg mjesta sutra će startati vozač Ferrarija, Sebastian Vettel, koji je zaostajao za Hamiltonom nešto manje od sekunde.

Četvrti je završio Max Verstappen, dok je peti Ferrarijev novi vozač LeClerc. U top 10 su još Grosjean, Magnussen, Norris, Raikkonen, Perez.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti