Nova sezona Formule 1 počinje 5. jula utrkom za Veliku nagradu Austrije?

Imaju jasan plan

Nova sezona Formule 1 počinje 5. jula utrkom za Veliku nagradu Austrije?

E. Čaušević

Nova sezona Formule 1 trebala je početi sredinom marta, ali je odgođena zbog pandemije koronavirusa.

Prva utrka tradicionalno je trebala biti održana u Australiji, ali pandemija je znatno promijenila planove. Nakon toga otkazano je više od pet utrka, te tačan kalendar nove sezone još uvijek se ne može ustanoviti.

Jutros je potvrđeno da je odgođena i utrka za Veliku nagradu Francuske za koju su mnogi vjerovali da bi mogla biti početak nove sezone.

Ipak, čelnici Formule 1 poručili su da je plan da nova sezona počne 5. jula utrkom za Veliku nagradu Austrije. Plan je da se u Evropi voze utrke u julu, avgustu i septambru, a zatim u Aziji i Americi.

Sezona bi se trebala završiti u decembru ove godine i prvih nekoliko utrka će sigurno biti održano bez fanova na tribinama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi