Otkazana utrka za Veliku nagradu Francuske

Još jedna u nizu

Otkazana utrka za Veliku nagradu Francuske

E. Čaušević

Pandemija koronavirusa napravila je velike probleme u svijetu sporta, a to se odnosi i na novu sezonu Formule 1.

Nova sezona trebala je početi sredinom marta utrkom za Veliku nagradu Australije, ali je odgođena zbog pandemije koronavirusa. Nakon toga odgođeno je niz utrka, te nikome nije jasno kako će izgledati kalendar za novu sezonu.

Mnogi su se nadali da bi sezona mogla početi narednog mjeseca utrkom za Veliku nagradu Francuske, ali se to neće desiti. Jutros je potvrđeno da je otkazana i ova utrka koja se trebala voziti 28. juna.

Ranije su još odgođene utrke za VN Australije, Bahreina, Vijetnama, Kine, Holandije, Španije, Azerbejdžana, Kanade i Monaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi