Odgođene još tri utrke Formule 1

Ne zna se kada će početi nova sezona

Odgođene još tri utrke Formule 1

E. Čaušević

Nova sezone Formule 1 trebala je početi u nedjelju tradicionalnom utrkom za Veliku nagradu Australije.

Međutim, nekoliko dana prije utrke FIA je donijela odluku da se početak sezone odgađa zbog pandemije koronavirusa. BIlo je nekog govora da bi sezona mogla početki utrkom za Veliku nagradu Monaca, ali je jasno da ni od toga neće biti ništa.

Naime, danas je zvanično potvrđeno da su odgođene još tri utrke. FIA je saopštila da se neće voziti utrke u Zandvoortu (Holandija), Barceloni i Monacu.

Prije toga uz utrku u Australiji odgođene su i utrke koje su se trebale voziti u Kini, Bahreinu i Vijetnamu.

Pandemija koronavirusa napravila je veliki haos u cijelom svijetu, te nije poznato kada će nova sezona Formule 1 početi. Ono što je jasno jeste da će biti ukinuta trosedmična pauza u avgustu, te da će se tada sigurno voziti barem jedna utrka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi