Nova utrka u kalendaru: Formula 1 i Miami dogovorili saradnju od 2021. godine

Postigli su načelni dogovor i dobili dozvole od grada

Nova utrka u kalendaru: Formula 1 i Miami dogovorili saradnju od 2021. godine

E. Čaušević

Kalendar Formule 1 mogao bi doživjeti odrežene promjene za sezonu 2021. godine.

Naime, objavljeno je da su F1 i Miami postigli načelni dogovor oko utrke za Veliku nagradu Miamija. Dogovoreni su svi uvjeti saradnje održavanja utrke po gradskim ulicama ovog grada, te posebno oko Hard Rock stadiona.

U početku je bio plan da se utrka održava na području marine uz obalu ipak je došlo do promjene jer nisu dobili dozvole koje su bile potrebne. Na sastanku je došlo do dogovora i ova utrka bi trebala biti u kalendaru od 2021. godine.

"Jako smo uzbuđeni što možemo objaviti da je Formula 1 i Hard Rock stadion dogovorio suradnju oko održavanja prve utrke Formule 1 na našem stadionu. S obzirom na prihode koja jedna utrka Formula može napraviti, očekujemo da ćemo iz godine u godinu imati velike profite za cijelu zajednicu Miamija. Zahvaljujemo se cjelokupnoj zajednici na strpljenju proteklih nekoliko godina. Radujemo se što ćemo vrlo brzo dovesti najveći trkaći spektakl po prvi puta u našu regiju", u zajedničkoj izjavi su poručili Sean Bratches i Tom Garfinkel.

Planirano je da se utrka održava u maju što znači da će neka utrka iz tog perioda biti pomaknuta ili uklonjena iz kalendara F1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi