Novi naslov prvaka je sve bliže: Hamilton slavio u Singapuru
Sedma pobjeda sezone za aktuelnog šampiona

Britancu nova pobjeda

Novi naslov prvaka je sve bliže: Hamilton slavio u Singapuru

M. Šljivak

Britanac Lewis Hamilton pobjednik je trke Formule 1 za Veliku nagradu Singapura.

Vozač Mercedesa je u 15. trci sezone vodio od početka do kraja i na kraju je ostvario sedmu pobjedu u sezoni, kojom je šest utrka prije kraja došao jako blizu novog naslova prvaka.

Utrka je počela incidentom između vozača Force Indije Ocona i Pereza i Safety Car je morao odmah na stazu. Ipak, izlaskom sigurnosnog auta Hamilton je krenuo žestoko naprijed i uspio je da ostvari popriličnu prednost ispred Maxa Verstappena i Sebastian Vettela.

Versteppen je u drugoj polovini trke uspio u jednom trenutku da priđe jako blizu Hamiltonu. Međutim, ubrzo je Britanac ponovo stvorio razliku i sigurno je držao prednost.

Poredak se od samog starta trke nije mijenjao. Prvih šest sa starta ne kraju je istim reosljedom prošlo kroz cilj, pa je na kraju Hamilton sedmi put ove sezone ispio pobjednički šampanjac i povećao je prednost u odnosu na Vettela.

Na pobjedničkom postolu našli su se još Max Verstappen (Red Bull) i Sebastian Vettel (Ferrari).

Britanac šest utrka prije kraja sada ima 281 bod, čak 40 više od Vettela koji je sada na 241 osvojenom bodu.

Top Komentari

agarbo
Gospon novinar,drugi put pogledajte utrku pa onda napisite clanak,Hamilton nije od pocetka do kraja bio lider utrke...bio je tu i Ricardio..mozda
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi