Novi Porsche Cayenne Coupe

Zvanična press konferencija označila je dolazak Coupe verzije Cayenne na BiH tržište

Novi Porsche Cayenne Coupe

...

Danas je u organizaciji kompanije Porsche BH u prekrasnom ambijentu hotela MGallery Sofitel -Tarčin Forest Resort održana press konferencija povodom uvođenja modela Cayenne Coupé na tržište Bosne i Hercegovine.

Treća generacija uspješnog SUV-a bogatija je za još jedan model: Cayenne Coupé.  Coupé sadrži iste tehnologije kao i aktuelni model Cayenne, ali usljed dinamičnijeg dizajna i novih tehničkih detalja doima se progresivnije, više atletski i emocionalnije. Među najistaknutije detalje ubrajaju se oštrije linije sa samostalnim zadnjim dijelom, adaptivni spojler nazad, odvojena sjedišta nazad i dva različita koncepta krova – serijski, stakleni panoramski krov i karbonski krov kao opcija.

Jedinstvena elegancija postignuta je usljed dinamičnijih proporcija i specifičnih elemenata dizajna koji ga optički čine najsportskijim modelom u svom segmentu.
Aktuelni Cayenne Turbo je sa svojim adaptivnim krovnim spojlerom bio prvi SUV sa takvom aktivnom aerodinamikom. Na nju se nadovezuje novi Cayenne Coupé: Čvrsti krovni spojler na svakom modelu modelu Cayenne Coupé dolazi u kombinaciji sa novim stražnjim adaptivnim spojlerom.

Novi Cayenne Coupé nudi raskošan prostor za četiri putnika. Prednja elektro podesiva sportska profilisana sjedišta sa integrisanim naslonima za glavu pružaju visok stepen komfora i sigurnosti dok su sjedišta nazad odvojena. Zapremina prtljažnika iznosi 625 litara, a sa preklopljenim zadnjim sjedištima ona se povećava na 1.540 litara  (Cayenne Turbo Coupé: 600 do 1.510 litara).

 Za uvođenje na tržište dostupna su dva snažna motora, osnovni Cayenne Coupé sa 6-cilindarskim turbo motorom razvija 250 kW (340 PS) i obrtni moment od 450 Nm. Ubrzanje od 0 do 100 km/h sa serijskim Sport Chrono paketom dostiže za 6,0 sekundi. Maksimalna brzina iznosi 243 km/h. Vrhunski model Cayenne Turbo Coupé sa 4-litarskim V8 bi-turbo motorom razvija  404 kW (550 PS) i maksimalni obrtni moment od 770 Nm.  Cayenne Turbo Coupé od 0 do 100 km/h dostiže za  3,9, dok maksimalna brzina iznosi  286 km na sat.

Coupe verzija je 7-10% skuplja od osnovne varijante Cayenne, što Coupe djelomično nadoknađuje elementima poput panoramskog staklenog krova koji je ovdje dio serijske opreme. Početna cijena modela Cayenne Coupé iznosi 168.645,00 KM dok za model Cayenne S Coupé treba izdvojiti 200.325,00 KM. Najsnažnija varijanta Cayenne Coupe Turbo u ponudi je za 304.250,00 KM.

Promo

Oglasi