Objavljen video posljednjeg intervjua Michaela Schumachera pred tešku nesreću!
Prije skoro pet godina legendarni vozač Formule 1 doživio je tešku nesreću na skijanju u Francuskoj od koje se nije oporavio. O njegovom stanju se zna jako malo, a objavljen je i posljednji intervju koji je nastao nekoliko dana prije nesreće.

Pričao o mnogim stvarima

Objavljen video posljednjeg intervjua Michaela Schumachera pred tešku nesreću!

E. Čaušević

Legendarni vozač Formule 1 Michael Schumacher se i dalje nalazi daleko od javnost nakon teške nesreće koju je doživio na skijanju 2013. godine.

Kobni trenutak desio se 29. decembra nakon čega je Schumi bio u komi, a trenutno se jako malo zna o njegovom zdravlju. Schumacherova porodica čini sve u svojoj moći da sačuva privatnost i informacije o tome u kakvom stanju se trenutno nalazi legendarni vozač F1.

Samo u rijetkim momentima se neko iz njegove porodice oglasi, ali niko ne želi tačno reći šta se dešava. Ono što je iznenadilo fanove Schumachera jeste intervju koji je objavljen ovih dana na njegovoj zvaničnoj stranici. Radi se o posljednjem intervjuu kojeg je Schumi snimio pred nesreću u Maribelu.

Schumacher je odgovorio na deset pitanja, te je većinom pričao o svojoj karijeri, životu, rivalima i idolima. Kompletan video intervju Schumachera možeta pogledati OVDJE.

"Formula 1 je jako težak sport i to mnogi ne shvataju, pogotovo kada imate slavije kočnice i upravljač. Treba vam puno pripreme i danas je to također jako težak sport. Rivali? Najviše sam poštova Miku Hakkinena s kojim sam imao sjajne bitke, ali jako dobar odnos van svega. Idoli su mi bili Aryton Senny i Vincenzo Sospiri, no kako znate da ja volim fudbal pravi idol mi je bio Toni Schumacher koji je bio odličan fudbaler", kazao je tada Schumi, te na kraju poručio:

"U životu ne treba imati previše samopouzdanja i važno je imati neke dileme i biti skeptičan. Uvijek treba tražiti gdje se može napredovati i biti bolje, te praviti korake naprijed. Nekako sam uvijek mislio da nisam dovoljno dobar i radio sam još više".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi