Od 2021. godine i Bottasa gledamo u novom timu?

Finac bi mogao u Renault

Od 2021. godine i Bottasa gledamo u novom timu?

Protresanje kaveza u Formuli 1 vjerovatno je tek počelo informacijom da Sebastian Vettel neće voziti za Ferrari naredne godine. 

Italijanska ekipa prije nekoliko dana potvrdila je kako Vettelov ugovor neće biti produžen, a to bi sada moglo donijeti još nekoliko promjena u timskim kadrovima najpoznatijeg auto-moto cirkusa na svijetu.

Jedan od onih koji bi nakon ove informacije mogli promijeniti tim je i Valtteri Bottas. 30-godišnji Finac koji je tokom karijere ostvario sedam pobjeda dovodi se u vezu s prelaskom u Renault jer je navodno dopustio svom menadžeru da se sastane s šefom pomenute ekipe Cyrilom Abiteboulom.

U Renaultu je jedno mjesto za narednu sezonu slobodno jer je Daniel Ricciardo objavio kako će od 2021. godine voziti za McLaren. Osim Bottasa, kao zamjena za Ricciarda u Renaultu pominjao se i Fernando Alonso kojeg u F1 nema već dvije godine. Osim toga, i Vettel se dovodio u vezu s ovim timom.

Ipak, neke druge opcije su više vjerovatne za Vettela. Jedna je odlazak upravo u Mercedes iz kojeg bi otišao Bottas dok je druga čak i odlazak u penziju.

Podsjetimo, Bottas i Hamilton još uvijek nisu produžili ugovore s Mercedesom za narednu sezonu.

Dok su sve ove špekulacije aktuelne, sezona 2020 u svijetu Formule 1 još uvijek nije poznato i nema zvaničnih informacija o tome kada će se to dogoditi. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije