Prekinuta utrka za Veliku nagradu Brazila

Zbog loših vremenskih uslova

Prekinuta utrka za Veliku nagradu Brazila

E. Čaušević

Ljubitelji Formule 1 s velikim nestrpljenjem očekivali su današnju utrku za Veliku nagradu Brazila.

Utrka je počela oko 17 sati, ali od prvog kruga na stazi je bilo sigurnosno vozilo zbog loših vremenskih uslova na Interlagosu. Kiša cijeli dan pada u Sao Paolu što je dodatno otežalo utrku.

Čelni ljudi Formule 1 odlučili su da utrka starta sa sigurnosnim vozilom zbog velike količine vode na stazi. Nakon samo nekoliko krugova u zaštitni zid zabio se Ericsson nakon čega je na stazu ponovo ušlo sigurnosno vozilo.

Samo nekoliko sekundi nakon što je ovo vozilo napustilo stazu udes je doživio Kimi Raikkonen nakon čega je utrka prekinuta. Još uvijek se ne zna da li će se nastaviti ova utrka, a više detalja bit će poznato uskoro.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi