Okončano partnerstvo McLarena i Honde

Postignut dogovor sa Renaultom

Okončano partnerstvo McLarena i Honde

E. Ganibegović
Teme:

U posljednje vrijeme su se pojavile informacije kako će doći do raskida ugovora između McLarena i Honde, a sada je saradnja zvanično došla kraju. 

Autosport.com i Sky Sport prenose da su ove dvije kampanje konačno dogovorile o sporazumu koji će okončati partnerstvo koje zaista nije imalo uspjeha.

McLaren je potpisao trogodišnji ugovor sa korištenje Renault motora, koji će završiti 2020. godine, zajedno sa trenutnim zakonima o motorima.

Ovaj događaj također upućuje na to da će vozač McLarena Fernando Alonso vjerovatno produžiti ugovor na kraju ove sezone.

McLaren će dobiti isti paritet motora kao i Reanault Sport tim, kao i Red Bull Racing, koji bi trebao povećati njihove šanse za što boljim plasmanom u budućnosti.

Nakon što su oba vozača McLarena neuspješno završila utrku u Italiji, predstavnik tima Zak Brown je rekao za Sky Sport: "Moramo postati konkurentniji. Ovaj vikend je pokazao da ne pravimo značajan napredak."

McLaren se nada da će ovaj novi ugovor privući više klasnih vozača u njihov tim, te da će im pomoći na putu da budu jedan od najbojih timova u F1. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi