Oprostio se Fernando Alonso

Dvostruki svjetski šampion

Oprostio se Fernando Alonso

Španski F1 vozač Fernando Alonso oprostio se od Formule 1. 

On je danas ovu odluku saopštio preko Twitter profila.

"Draga Formulo 1,

Nisi me očekivala, a ja nisam bio siguran da li želim da te upoznam. Gledao sam tvoje trke još prije nego što sam prohodao, a da nisam znao ništa o tebi. Proveli smo zajedno dobra vremena, neke nezaboravne trenutke i neke zaista loše. Borili smo se zajedno protiv nevjerovatnih rivala, a ti si bila sa mnom, a ja sa tobom", napisao je Alonso i dodao:

"Vidio sam te kako se mijenjaš, nekada na dobro, nekada i na loše, po mom mišljenju. Svaki put kada stavim kacigu, osjetim tvoj topli zagrljaj i tvoju energiju, ne postoji osjećaj poput tog. Ipak, danas imam druge, veće izazove od onih koje mi ti nudiš. Mogu samo da budem zahvalan tebi i svima koji su tvoj dio jer sam upoznao toliko kultura, jezika, divnih ljudi i hvala ti što si bila moj život. Volim te, a znam da i ti voliš mene".

Podsjetimo, Alonso je tokom karijere vozio za Minardi, Renault, McLaren, pa ponovo Renault, Ferrari i danas je ponovo član Renaulta. U karijeri je osvojio dvije šampionske titule i to 2005. i 2006. godine.

Top Komentari

DeroVolk
Vozdra majsta. Velik' si !
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti