Staza u Vijetnamu će biti završena prije nego što se očekivalo

Radovi idu punom parom

Staza u Vijetnamu će biti završena prije nego što se očekivalo

E. Čaušević

U kalendaru Formule 1 od naredne sezone imat ćemo i utrku za Veliku nagradu Vijetnama.

Nedavno je potvrđeno da će Vijetnam biti domaćin utrke Formule 1 od naredne sezone, a debi u Hanoiju će biti od 3. do 5. aprila 2020. godine. Radovi idu punom parom i staza će biti uskoro spreman za testiranja.

Organizatori utrke u Vijetnamu potvrdili su jučer da će staza biti završena prije nego što se očekivalo. Završetak radova je planiran u prvoj polovini januara, a već u drugoj nas očekuju testiranja.

Krug na stazi u Hanoiju će biti dug 5.6 kilometara, a očekuju se brzine od oko 335 km/h. Također, ova staza će biti specifična jer će se kombinovati dijelovi posebno dizajnirani za utrkivanjem s uličnim sekcijama.

U videoprilogu ispod možete pogledati i kako izgleda virtualni pregled staze u Vijetnamu, te kakvi izazovi očekuju vozače naredne sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi