Ott Tänak slavio u Portugalu

Ott Tänak slavio u Portugalu

M. Šljivak

Vozač Toyote Yaris Ott Tänak pobjednik je relija u Portugalu.

Do treće pobjede u sezoni, a druge uzastopne u WRC-u, Estonac je stigao sa vremenom 3 sata, 20 minuta i 22.8 sekundi i imao je gotovo 16 sekudni prednosti u odnosu na Thierryjaa Neuvilla za volanom Hyundai i20 autmobila.

Treće mjesto osvojio je vozač Citroena Sebastian Ogier. Kasnio je 57.1 sekundu za pobjednikom, ali je osvojenim trećim mjestom sačuvao prednost u ukupnom poretku WRC-a.

Do kraja sezone gledat ćemo zaista uzbudljivu završnicu, jer će se čak trojica vozača boriti za titulu prvaka.

Za sada je Ogier vodeći. Francuz je skupio 142 boda, ali mu je Ott Tänak odmah iza leđa.

Sjajni Estonac nakon današnje pobjede ima samo dva boda zaostatka za Ogierom, a blizu je i Neuville koji je u dosadašnjem dijelu sezone skupio 132 boda.

Do kraja sezone u WRC šampionatu ostalo je još sedam utrka, a naredna je na rasporedu na Sardiniji.

Top Komentari

Keno
Zar postoji neko ko ovo prati
0 1
amcibald
Sve pohvale za vijesti o WRC-u i samo nastavite.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi