Ovakve stvari nam ne trebaju u Formuli, ovo nije sport

Bottas morao pustiti Hamiltona

Ovakve stvari nam ne trebaju u Formuli, ovo nije sport

E. Čaušević

Vozač Mercedesa, Lewis Hamilton, danas je pobijedio na utrci za Veliku nagradu Rusije u Sočiju.

Hamilton je utrku počeo s druge pozicije, ali je na kraju uspio da dođe do pobjede, na poprilično neobičan način. Naime, skoro cijelu utrku vodio je njegov timski kolega Valtteri Bottas, ali pred kraj je dobio poruku iz boksa da mora pustit Hamiltona da ga pretekne.

Bottas je bio ispred Hamiltona i Vettela, a nakon što se vozač Ferrarija približio Britancu odlučili su reagovati iz Mercedesa i narediti Bottasu da mora pustiti svog timskog kolegu. Ove stvari su dozvoljene u Formuli 1, ali sigurno da ih niko ne voli gledati.

Top Komentari

Saimai1316
Jbg svi smo se divili Schumacheru al u ono zlatno vrijeme kad se borio sa Hakinenom bog samo zna kolko je puta ga Barichello pustio da prodje
18 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije