Pomjerena trka Moto GP šampionata u Silverstoneu
(Foto: EPA)

Voziće se u ranijem terminu

Pomjerena trka Moto GP šampionata u Silverstoneu

M. Šljivak

Trka Moto GP šampionata za Veliku nagradu Velike Britanije koja se vozi u nedjelju na stazi Silverstone pomjerena je za raniji termin zbog potencijalnog nevremena.

Utrka je trebala početi u 13 sati po lokalnom vremenu, iza utrka u Moto 2 i Moto 3 šampionata, ali na kraju su organizatori odlučili da je pomjere u raniji termin i vozači će se na stazi pojaviti od 11:30 po Engleskom, odnosno 12:30 po našem vremenu.

Razlog su najavljene padavine koje su najavljene sutra na Silverstoneu, a odluka je donijeta nakon što je usljed nevremena veliki broj vozača izletio u finišu četvrtog treninga.

Tešku povredu je u jednom od izlijetanja doživio vozač Avintije Esteve Rabat. Na njega je naletio motor Francka Morbidellija i nesretni Rabat je doživio višestruku prelom desne noge.

Sa pol pozicije u Silverstonu startovat će vozač Ducatija Jorge Lorenzo, ispred klupskog kolege Andree Doviziosa i Johanna Zarca.

Vodeći u generalnom poretku Marc Marquez starta kao peti, dok je legendarni Valentino Rossi tek na 12. mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi