Spektakl u Austriji: Lorenzo u sjajnoj trci pobijedio ispred Marqueza

Još jedna strašna utrka

Spektakl u Austriji: Lorenzo u sjajnoj trci pobijedio ispred Marqueza

E. Čaušević

Španski vozač Jorge Lorenzo pobijedio je danas na utrci MotoGP-a za veliku nagradu Austrije.

Ljubitelji MotoGP-a su i danas mogli pratiti spektakularnu utrku, a do zadnje krivine se nije znalo ko će doći do pobjede. Skoro cijelu utrku za prvo mjesto borili su se Lorenzo i njegov ljuti rival Marc Marquez koji je trenutno vodeći u ukupnom poretku.

Marquez je startao prvi, ali je sve zakomplikovao Dovizioso koji je bolje startao i preuzeo vodstvo. Ipak, italijanski vozač je napravio veliku grešku zbog koje su se u vrhu odvojili Lorenzo i Marquez.

Gotovo svaki krug nam je donio nekoliko preticanja, a Lorenzo i Marquez su se smjenjivali na vodećem mjestu. Ipak, na kraju je Lorenzo bio spretniji i nije dozvoljavao Marquezu u posljednjem krugu da ga pretekne.

Marquez je bio drugi, a mjesto na postolju osigurao je i Dovizioso. Legendarni italijanski vozač Valentino Rossi ovog vikenda je podbacio i morat će se zadovoljiti tek šestim mjesto.

U ukupnom poretku Marquez je i dalje prvi i sada ima 201 bod, dok je Rossi na drugom mjestu sa 142 boda. Treći je sada Lorenzo sa 130 bodova, dok je Dovizioso pao na četvrto mjesto i ima jedan bod manje od današnjeg pobjednika Lorenza.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi