Požar u boksu, tri člana McLarenovog tima završila u bolnici

Sve je prošlo bez ozbiljnijih povreda

Požar u boksu, tri člana McLarenovog tima završila u bolnici

Teme:

Timovi Formule 1 jučer su učestvovali u video snimanju na stazi u Kataloniji, a jučerašnji dan je bio buran za McLarenov tim.

Naime, u jednom trenutku je u McLarenovom boksu izbio manji požar, koji su članovi ekipe uspjeli ugasiti prije nego što se proširio.

Trojica članova McLarenovog F1 tima su primljena u bolnicu u Barseloni nakon pomenutog požara.

Ipak, iz McLarena su poručili da su svi članovi ekipe dobro, da nisu teže povrijeđeni, te da su iz bolnice otpušteni nakon pregleda i ukazane pomoći.

Također, McLarenovi bolidi nisu pretrpili oštećenja, utvrđeno je pregledom nakon gašenja požara. Tako će McLaren biti spreman za zadnja testiranja koja počinju 26. februara.

Nova sezone najbržeg cirkusa na svijetu počinje 17. marta, Velikom nagradom Australije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi