"Teško je vjerovati da će se Schumacher oporaviti"
Foto: EPA

Tvrdi Philippe Streiff

"Teško je vjerovati da će se Schumacher oporaviti"

Šanse da legendarni vozač Formule 1 Michael Schumacher bude ponovo onaj stari su ravne minimumu. 

Nijemac već gotovo tri i pol godine vodi najveću životnu bitku. Od nesreće na skijanju u Francuskoj je prikovan za postelju, a kakvo je zapravo njegovo zdravstveno stanje mediji već dugo vremena pokušavaju doznati. 

I dok porodica to drži u velikoj tajnosti, tražeći mir, novinari do informacija dolaze iz drugih izvora. O stanju Schumachera za Daily Mail je govorio bivši francuski F1 vozač Philippe Streiff, koji je, navodi Daily Star, izjavio da strahuje kako Michael više neće samostalno napraviti niti jedan korak. 

"Uvijek postoji nada. No, prošle su tri godine i sada manje vjerojatno. Teško je vjerovati da će se 100 posto oporaviti. No, nadam se da će se pojaviti u javnosti među svojim navijačima", rekao je Streiff za Daily Star.

I sam Streiff je u prošlosti doživio tešku nesreću zbog koje je danas u invalidskim kolicima. Dogodilo se to 1989. godine.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi