Raikkonen: Ovo je nevjerovatno, svake godine ista priča

Napušta Ferrari?

Raikkonen: Ovo je nevjerovatno, svake godine ista priča

Endin Čaušević

Finski vozač Kimi Raikkonen jedan je od najiskusnijih u Formuli 1, a ponovo su se pojavile špekulacije da bi na kraju ove sezone mogao napustiti ekipu Ferrarija.

Raikkonen je veoma dobro ušao u ovu sezonu iako se sve više špekuliše da nije baš u dobrim odnosima s kolegom iz ekipe Sebastiano Vettelom. Svake godine pojavljuju se priče kako će Finac napustiti Ferrari, a Raikkonen je to i ovaj put demantovao.

"To je nevjerovatno, svake godine ista priča. Mislim da se barem zadnjih 15 godina u krug vrte iste priče i svake godine napuštam nekoga. Novinari će jedne godine valjda pogoditi jer je nemoguće da ostanem u Ferrariju doživotno", rekao je Raikkonen.

Špekulacije oko njegovog odlaska iz Ferrarija pojavile su se prije nekoliko sedmica, a navodno njega bi na kraju sezone u ovoj ekipi trebao zamijeniti Dani Ricciardo koji trenutno vozi za Red Bull. Ricciardu na kraju sezone ističe ugovor s ovom ekipom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi