Evans pobjednik Rallya Croatia
FOTO: EPA

Četvrta utrka sezone

Evans pobjednik Rallya Croatia

H. Zilić

Završeno je još jedno izdanje Rallya Croatia u sklopu sezone svjetskog šampionata. Etape kroz Hrvatsku bile su u sklopu četvrte utrke u sezoni.

Nakon 20 etapa i tri uzbudljiva dana do tirjumfa je došao britanski vozač Elfyn Evans u automobilu Toyote s vremenom 2:50:54.3.

Drugoplasirani je završio estonski vozač Ott Tanak u automobilu Forda (2:51:2.3).

Do trećeg mjesta na Rally Croatia došao je Finac Esapekka Lappi koji je upravljao automobilom Hynudaija (2:51:52.9).

U nedjelju smo gledali pet etapa na završnom danu utrke.

Počelo je sve etapom od Trakošćana do Vrbnog, a završeno na Kumrovcu.

Rally Croatia je i ove godine pokazao da je jedan od najvećih sprotskih događaja u regiji i vidjeli smo dosta uzbuđenja.

Najveći gubitnik je belgijski vozač Thierry Neuville koji je sredinom rallya izgubio sigurno vodstvo u poretku i na kraju ostao bez bodova.

Nakon Hrvatske vodeći u poretku rally šampionata je Francuz Sebastian Ogier sa 69 bodova koliko ima i pobjednik u Hrvatskoj Elfyn Evans, dok je trećepalsirani sa 68 osvojenih bodova Kalle Rovanpera iz Finske.

Rally šampionat se nastavlja petom utrkom sezone, a etape će se voziti u Portugalu od 11. do 14. maja ove godine.

Kompletne rezultate iz Hrvatske pogledajte OVDJE. Akcije sa nedjeljnih etapa pogledajte OVDJE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.