U Monte Carlu se nastavio verbalni rat Red Bulla i Mercedesa, "otrovne strijelice" sa svih strana

Glavni kandidati za titulu

U Monte Carlu se nastavio verbalni rat Red Bulla i Mercedesa, "otrovne strijelice" sa svih strana

A. Čaušević

Red Bull i Mercedes će ove sezone voditi veliku bitku kako u konstruktroskom tako i u poretku vozača u Formuli 1.

Mercedes je uspješniji na startu sezone, ali se svejedno požalio na savitljivo zadnje krilo Red Bulla, a zatim je i Lewis Hamilton poručio da se Max Verstappen treba dokazivati na stazi.

Uslijedio je i odgovor šefa austrijskog tima, Christiana Hornera koji je odgovio i Hamiltonu i Totu Wolffu zbog igranja psiholoških igrica.

"Lewis voli sve te gluposti tako da ću ga pustiti da nastavi s time. Max radi svoj posao, svoj je čovjek. Činjenica da Lewis osjeća potrebu za tim komentarima znači da mu se Max počeo uvlačiti pod kožu", rekao je Horner.

"To je super, to je dio sporta. Tek smo na početku prvenstva, nismo ni blizu polovice. Zamislite šta će se desiti pred kraj prvenstva ako ovako bude tijesno?"

"Mislim da je Toto više fokusiran na naše zadnje krilo nego na narednu godinu. Ne znam šta oni rade, ali Toto zna svačije poslove", dodao je Horner.

Ovog vikenda se vozi Velika nagrada Monte Carla i nema sumnje da će nakon ovakvih izjava biti itekako zanimljivo na stazi, pogotovo ako se Verstappen i Hamilton nađu blizu jedan drugog.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi