Sergio Perez na bolidu ima broj 11 zbog legendarnog igrača Intera

Idol iz djetinjstva

Sergio Perez na bolidu ima broj 11 zbog legendarnog igrača Intera

E. Čaušević

Meksički vozač Sergio Perez prije nekoliko mjeseci potpisao je za Red Bull.

Perez je za novu ekipu debitovao u nedjelju na utrci za Veliku nagradu Bahreina. Poznato je da vozači na bolidima imaju brojeve koje oni odaberu, a Meksikanac na svom bolidu nosi broj 11.

On je u izjavi za zvaničnu stranicu Formule 1 objasnio zbog čega je izabrao baš broj 11 i kakav značaj on ima za njega.

Perez je otkrio da je to sve zbog njegovog idola iz djetinjstva fudbalera Ivana Zamorana koji je nekada nosio dres Intera. Zamorano je i tada bio u centru pažnje jer mu je na dresu pisalo 1+8 zbog toga što je broj devet već bio zauzet.

"Broj 11 izabrao sam zbog Ivana Zamorana jer je on taj broj nosio na dresu dok je igrao za Club Americu. Tak broj sam nosio dok sam vozio karting kao dijete i ostao je dio mene. Čak i moje mail adrese imaju broj 11", poručio je Perez.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

neron
Zamorano je nosio broj 9 u Interu ali nakon što je Ronaldo došao onda su ga natjerali da bira drugi broj tj. 8+1. Evo i da novinar nešto nauči bez korištenja google.
1 1
Keno
I zavrsio je kao 11 na imoli
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti