Da li su Verstappenu ukrali pobjedu? Žestoke kritike za čelnike Formule 1 zbog kontroverzne odluke!

Nizozemac morao pustiti Britanca

Da li su Verstappenu ukrali pobjedu? Žestoke kritike za čelnike Formule 1 zbog kontroverzne odluke!

E. Čaušević

Lewis Hamilton slavio je danas na utrci za Veliku nagradu Bahreina kojom je počela nova sezona Formule 1.

Britanac je uspio da pobjedom otvori novu sezonu u kojoj brani titulu, a čini se da će mu ove godine glavni konkurent biti Max Verstappen.

Verstappen je tri kruga prije kraja uspio da prestigne Hamiltona, ali ubrzo nakon toga Britanac se vratio na prvo mjesto.

Naime, Verstappen je dobio naredbu od svog tima da propusti Britanca jer je izašao sa staze kada ga je prestigao.

No, Nizozemac je bio bijesan zbog toga jer se radilo o krivini četiri u kojoj je Hamilton skoro u svakom krugu izlazio van staze zbog čega je dobio i upozorenje od čelnika utrke.

Kada je Verstappen došao u vodstvo čelnici utrke su poslali poruku Red Bullu da pusti Hamiltona što je izazvalo burne reakcije javnosti i komentare da Britanac ima naklonost čelnih ljudi Formule 1.

Image

Promo

Top Komentari

celikze
hajmo realno...Hamilton je cijelu trku napustao stazu a i ostali....i dobio je opomenu da to nesmije da radi....ali ovo je nesto drugo lik je preticao pored staza pa evo na slici se vidi gdje se nalazi...prema tome veliki prednost je tu stekao i o kakvoj kradzi se ovde prica....na silu ovaj mali placko i konzerva hoce titulu....opet i ovaj put Hami je prekucao igricu i bice prvak.....konzerva je uvijek na ovoj stazi izgledala dobro ali poslije 3/4 trke zvijezda ce opet kolo da vodi
11 6
MethodMan
Zbog ovih pravila vise ne gledam formulu
8 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi