Rosberg: Mercedes se na kraju okrenuo protiv mene u borbi za titulu

Rosberg: Mercedes se na kraju okrenuo protiv mene u borbi za titulu

E. Čaušević

Bivši svjetski prvak u Formuli 1 Nico Rosberg iznenadio je sve prije nekoliko godina kada je odlučio napustiti ovaj sport.

Rosberg je prije dvije godine uspio postati prvak svijeta Formule 1, ali je nakon toga šokirao sve odlaskom iz F1. Njemački vozač je pružao odlične rezultate u ekipi Mercedesa, a ostat će upamćen po velikom rivalitetu s timskim kolegom Lewisom Hamiltonom.

U intervjuu za američke medije pred današnju utrku za Veliku nagradu Kanade Rosberg je konačno otkrio zbog čega je "prelomio" i odlučio da napusti Formulu 1. Iako je u jednom trenutku bio prvi vozač Mercedesa na kraju se cijeli tim okrenuo protiv njega u borbi za titulu.

"Imali smo velike bitke na stazi, ali niko nije shvatao da mediji imaju veliku snagu da promijene atmosferu u ekipi. Stalno su objavljivali neke vijesti kako ja pričam protiv svog tima što uopšte nije bilo istina. S vremenom sam vidio da me ne doživljavaju više isto i okrenuli su se u potpunosti protiv mene iako nisam ni riječi rekao protiv njih. Sve to je utjecalo da ranije odem iz F1", poručio je Rosberg.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi