Hvala za sve: Legendarni Valentino Rossi najavio kraj karijere
FOTO - EPA

Odlazi velikan

Hvala za sve: Legendarni Valentino Rossi najavio kraj karijere

A. Beganović

Jedan od najboljih motociklista svih vremena, legendarni Valentino Rossi, na kraju ove sezone okončat će svoju uspješnu karijeru.

Iako je i u blsikoj prošlosti najavljivao kraj karijere, uvijek bi se dogodio neki preokret što su ljubitelji motociklizma znali pozdraviti. Međutim, sada je doista stigao kraj.

Na vanrednoj press konferenciji održanoj danas legendarni Rossi je objavio da se povlači na kraju sezone, iako je planirao da se takmiči do kraja naredne.

Loši rezultati u aktuelnoj sezoni očito su ga "natjerali" da ubrza svoju odluku, a svijet motociklizma sasvim sigurno biće mnogo siromašniji bez ovog sjajnog Italijana.

"Odlučio sam završiti karijeru na kraju ove sezone. Nažalost, ovo je posljednji dio moje karijere. Težak je ovo trenutak. Bilo je to dugo i zabavno putovanje", izjavio je Rossi na današnjoj press konferenciji.

Rossi je na kraju press konfrencije objasnio zbog čega napušta motociklizam.

"Rezultati odlučuju. Imao sam priliku nastaviti sa svojim timom i bratom, ali i ovako je u redu. Ne mogu se požaliti na svoju karijeru", istakao je Rossi.

Podsjetimo, Rossi je osvojio devet naslova svjetskog prvaka od čega sedam u premier klasi.

Top Komentari

realno_govoreci
Fali Marqezu jedna da ga sustigne,da nije imao nesrecu koju je imao vjerovatno bi to vec bilo rijeseno ali tako je kako je
0 5
Maestro
Najveći u istoriji fascinantno je kakvu je karijeru imao
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi