Valentino Rossi potpisao još jedan ugovor
FOTO - EPA

Ne ide u penziju

Valentino Rossi potpisao još jedan ugovor

A. Beganović

Jedan od najboljih motociklista svih vremena, Valentino Rossi, u narednoj sezoni nastupat će za tim Yamaha Petronas.

Rossi i Yamaha Petronas su potpisali jednogodišnji ugovor uz opcija produženja za još jednu godinu, a svakako da će ova vijest obradovati sve ljubitelje MotoGP-a.

"Ok, službeno je, oprostite što ste čekali. Potvrđujemo da nam se pridružuje Valentino Rossi", naveli su iz Yamaha Petronas tima, dok je Rossi istakao:

"Puno sam razmišljao prije nego li sam donio ovu odluku jer izazov je sve teži. Da biste bili u vrhu motoGP-a morate puno raditi, trenirati svaki dan i voditi život kao sportaš. Mislim da sam spreman na sve to i još uvijek želim voziti".

Podsjetimo, Rossi je osvojio devet naslova svjetskog prvaka od čega sedam u premier klasi u kojoj je ostvario 89 pobjeda, a 199 puta je stajao na pobjedničkom postolju.

Top Komentari

Maestro
Doktor je neuništiv
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi