Rossi nezadovoljan novim motorom: Nadam se da ovo nije posljednja verzija

Legendarni vozač

Rossi nezadovoljan novim motorom: Nadam se da ovo nije posljednja verzija

Italijanski motociklista i vozač Yamahe Valentino Rossi nema mnogo razloga za zadovoljstvo u posljednje vrijeme.

Njegovoj Yamahi ide vrlo loše pa već 23 vezane trke ne zna za pobjedu, a kako sada stvari stoje, ni motor za narednu sezonu nije obećavajući.

Naime, Rossi je već testirao verziju motora za 2019. godinu, a koliko je zadovoljan najbolje pokazuju njegove riječi da se nada kako ovo nije finalna verzija.

"Probao sam prvu verziju motora za novu sezonu. Nadam se da to nije konačna verzija, jer je veoma slična ovoj sad, samo ima male modifikacije. Nadam se da će nastaviti sa radom, jer motor za nas predstavlja problem. Moraju ga učini boljim", poručio je Rossi.

Podsjetimo, popularni Doktor je trenutno treći u ukupnom poretku vozača, ali sa skoro 100 bodova manje od lidera Marca Marqueza.

Promo

Top Komentari

velez mo
GODINAMA JAMAHA NEMA DOBAR MOTOR,PRATIM DOKTORA OD 98 KADA JE POCEO OD 125 CC,VELIKI SAMPION KOJI SE NECE ZADUGO RODITI PRATIO SAM I UZIVO DVIJE TRKE U ENGLESKOJ I ITALIJI TO JE LUDILO,I OVIH GODINA DA U JE HONDA ILI U ZADNJE VRIJEME DUKATI KAKO SU RJESILI REZERVOAR BI BIO KONKURENTAN ZA TITULU VR 46.
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi