Yamahe dominirale na prvom treningu u Velikoj Britaniji

Vinales prvi, Rossi drugi

Yamahe dominirale na prvom treningu u Velikoj Britaniji

Španski vozač na motoru Yamahe Maverick Vinales bio je najbrži na prvom treningu pred trku za Veliku nagradu Velike Britanije na Silverstoneu.

Vinales je slavio s vremenom od 2:02.073, a iza sebe je ostavio timskog kolegu Valentina Rossija koji je zaostajao nešto manje od dvije desetinke. Dakle, ovo bi svakako mogao biti znak dobrog raspoloženja vozača Yamahe koji će pokušati da prekinu niz Honde i Ducatija u šampionatu.

Na trećem mjestu danas je završio Andrea Dovizioso, dok je pobjednik trke iz Austrije Jorge Lorenzo bio tek šesti. Lider u šampionatu Marc Marquez završio je na desetom mjestu.

Drugi trening planiran je za 15.05 sati, dok je trka na rasporedu u nedjelju od 14.00 sati.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti