Rossi: Nije samo povreda utjecala na rezultate
EPA

Rekao je vozač Yamahe

Rossi: Nije samo povreda utjecala na rezultate

E. Ganibegović

Valentino Rossi je rekao da ga prelom noge, koji je doživio krajem augusta, nije koštao titule u ovogodišnjem Moto GP šampionatu.

Italijan je upravo zbog te povrede propustio utrku u Misanu, a doktori su mu predviđali povratak nakon 30 dana, ali vratio se na stazu 22 dana poslije pada.

Na pitanje da li bi bio u boljoj poziciji u šampionatu da se nije povrijedio, Rossi je rekao sljedeće:

"Ne u mnogo boljoj, pošto imam mnogo problema. Tokom ove sezone, čak i prije utrke na Silverstonu, više puta sam rekao da nismo dovoljno dobri da bismo se borili za titulu. Ako situaciju sagledamo realno, čak i da povrede nije bilo, ne bih se borio za tiulu jer nisam bio dovoljno dobar. Jednostavno nisam mogao da povežem dvije dobre utrke zaredom."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi