Rossi: Osjećaj je poseban, cijele sezone se mučim

Italijan ugrabio prvo mjesto

Rossi: Osjećaj je poseban, cijele sezone se mučim

Valentino Rossi danas je osigurao pol-poziciju za nedjeljnu Veliku nagradu Italije.

Vozač Jamahe je na stazi u Mugellu bio najbrži u kvalifikacijama, stigavši do cilja s vremenom 1:44.208, a ovo mu je ujedno bila prva pol pozicija ove sezone.

"Zaista je poseban osjećaj, mnogo je emocija. Naročito onaj krug kada sam osigurao pol poziciju, kada sam mogao da pozdravim publiku. Bilo je sjajno", izjavio je legendarni vozač poslije kvalifikacija.

Podvigom je pomalo i iznenađen.

"Mislim da je ovo veliki rezultat, pomalo iznenađujući, pošto se cijele sezone mučim u kvalifikacijama. Sada je krug bi osjajan i dovoljan za pol poslije duže vremena. To je za mene jako važno i osjećaj je poseban", istakao je Rossi.

U kvalifikacijama iza Rossija je završio Ducatijev Jorge Lorenzo, treći je bio Maverick Vinales, dok je Ioannone završio kao četvrti.

Šesta trka u sezoni se vodi u nedjelju od 14:00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije