Utrka za pamćenje u Le Mansu: Marquez iskoristio sve greške protivnika

Treća uzastopna pobjeda za Španca

Utrka za pamćenje u Le Mansu: Marquez iskoristio sve greške protivnika

E. Čaušević

Španski vozač Marc Marquez ostvario je treću uzastopnu pobjedu u ovoj sezoni nakon što je danas slavio u utrci za Veliku nagradu Francuske koja se vozila u Le Mansu.

Marquezu su se u današnjoj utrci posložile sve kockice jer je nakon lošeg starta pao na čak šestu poziciju. Ipak, njegovi konkurenti su izljetali sa staze jedan po jedan, a na kraju je vozač Honde uspio da dođe do prvog mjesta i treće uzastopne pobjede u ovoj sezoni.

Najveći peh danas je bio Andrea Dovizioso koji je Marquezov glavni konkurent za titulu prvaka MotoGP-a. Dovizioso je imao prvo mjesto na otvaranju utrke, ali je onda napravio neočekivanu grešku zbog koje je izletio sa staze i više se nije vraćao.

Odličan je bio i mladi Zarco koji je jučer osvojio pole poziciju. Imao je vodstvo, sjajno je vozio, ali samo jedna jedina greška ga je koštala u osmom krugu kada je izletio sa staze.

Na drugom mjestu današnje utrke završio je Petrucci, dok se postolja dokopao i legendarni Valentino Rossi koji je bio treći.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi