Rossi zadovoljan nakon treće pozicije: Napredovali smo

Italijan nakon današnje trke

Rossi zadovoljan nakon treće pozicije: Napredovali smo

Legendarni italijanski vozač Valentino Rossi današnju trku u Le Mansu završio je na trećoj poziciji. 

Iako nije dobro vozio u jučerašnjim kvalifikacijama i na početku današnje trke, Rossi je jednim dijelom imao i sreće jer su iz trke ispali Andrea Dovizioso i Johann Zarco koji su bili ispred njega pa se na kraju popeo na podijum.

"Malo smo napredovali, napravili smo dobar izbor guma. Što se mene tiče, znao sam da mogu biti dovoljno brz da dođem do podijuma što je dobar rezultat za mene i za sve u Yamahi. Sretan sam zbog toga. Imao sam dobar ritam, pokušao sam da stignem Petruccija, ali Danilo je bio malo brži. Dobro je i ovako, dobar je ovo rezultat", rekao je Rossi.

Podsjetimo, na današnjoj trci slavio je Marc Marquez koji sada ima veliku prednost u ukupnom poretku vozača ispred Mavericka Vinalesa, dok je Rossi na četvrtoj poziciji.

Naredna trka šampionata vozi se u Mugellu za dvije sedmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi