Rossi: Pa mi uopće nećemo imati život!

Uvode se nove trke, Italijan zabrinut

Rossi: Pa mi uopće nećemo imati život!

E. Škorić

Nakon što su stigle najave da bi staza Formule 1 u Meksiku mogla da bude uvrštena u Moto GP kalendar, odlučio se oglasiti legendarni italijanski motociklist Valentino Rossi.

Rossi smatra da bi bilo isuviše opasno po vozače da se voze trke u Meksiku, gdje se Formula 1 vozi protekle tri godine, ali zbog blizine zidova ne djeluje nimalo pogodno za učesnike trka.

"Očajan sam. Kalendar će se produžiti na 20 trka, što znači da nećemo imati život! Osim toga, to je loša staza. Ne sviđa mi se, previše je opasnosti", odgovorio je Valentino Rossi na pitanje o uvođenju nove staze.

Svjestan je da bi mogla da se "doradi" sporna staza, ali vjeruje da sveukupno nije dobra ideja da se vozače dovodi u rizik od povreda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi