Rossi poručio Buffonu da se "ne predaje": Neka nastavi, uvijek će biti zavidnih

Legendarni italijanski "starci"

Rossi poručio Buffonu da se "ne predaje": Neka nastavi, uvijek će biti zavidnih

Legendarni Valentino Rossi je u februaru proslavio svoj 39. rođendan, ali je i dalje jedno od najvećih imena u moto sportu. Već godinama se očekuje odlazak višestrukog MotoGP šampiona u penziju, ali Italijan i dalje "leti" na svojoj Yamahi.

Izgleda da Rossi još ni ne pomišlja na odlazak u penziju, a u posljednjem intervjuu za Gazzetu dello Sport je svom sunarodnjaku Gianluigiju Buffonu poručio da se "ugleda" na njega.

Već godinama se predviđa i Buffonova zaslužena mirovina, ali je 40-godišnji čuvar mreže Juventusa i dalje među stativama, a Rossi mu je poručio da se ne obazire na komentare, te da ostane u sportu koliko god on to želi.

"On apsolutno treba nastaviti, ako želi. Mislim da on zna da li je još na vrhunskom nivou", istakao je Rossi, pa se osvrnuo i na one koji su kritikovali Buffona jer se odlučio ostati dijelom reprezentacije Italije:

"Po mom mišljenju on treba ostati, daje nešto posebno reprezentaciji. Najlakše je reći da je gotov, umjesto da se prepozna njegova vrijednost i da mu se i dalje pruži šansa... Postoje dvije vrste ljudi - oni koji cijene kvalitete drugoga i koji uživaju u njima, ali uvijek ima i onih zavidnih, koji pokušavaju ublažiti svoje neuspjehe kritikujući druge. Ipak, to je današnja Italija."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi