Rossi puni 40 godina: Bit će teško ostati u vrhu, ali probat ću
Rossi je tokom karijere osvojio devet titula svjetskog prvaka, ali deseta mu redovno izmiče u posljednjim godinama.

Legendarni vozač

Rossi puni 40 godina: Bit će teško ostati u vrhu, ali probat ću

Italijanski vozač Valentino Rossi uskoro će započeti svoju 24. sezonu u Moto GP šampionatu.

Yamaha je jučer predstavila vozače za novu sezonu, a tim povodom Rossi je govorio o svojim godinama, ciljevima, mogućnostima...

On će vrlo brzo napuniti 40 godina, a ugovor sa Yamahom ima do ljeta 2020. pa će vjerovatno sljedeće godine u ovo vrijeme započeti i svoju 25. sezonu.

"Nažalost, sljedeće nedjelje punim 40 godina i prilično sam star. Izazov je za mene da budem konkurentan sa ovoliko godina. Najvažnija stvar je motivacija, ali je veoma važno i da budeš jak. Imam ugovor do ljeta 2020. godine tako da će biti još ova i iduća godina. Biće jako teško da ostanem u vrhu, ali probat ću".

Rossi kaže da je vrlo teško ostati fizički spreman u ovim godinama te da je naporno radio između dvije sezone.

"Morate mnogo raditi kod kuće. Svaki dan morate trenirati na motoru i u teretani. Ne mislim da je velika razlika između 36 i 40 godina, ali se sigurno mnogo mijenja između 25 i 40. Morate raditi napornije, ali svakako je moguće voziti sa ovoliko godina", poručio je Rossi.

Top Komentari

velez mo
PRATIM OVAJ SPORT PREKO 30 GODINA,GLEDAO SAM I UZIVO 2 TRKE,NE JEDAN OD NAJVECIH VOZACA SVIH VREMENA,NEGO NAJVECI SVIH VREMENA ALI NAZALOST GODINE CINE SVOJE,KAD ODE U PENZIJU NEZNAM IMA LI SMISLA VISE GLEDATI OVAJ SPORT,JEDAN I JEDINI DOKTOR.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi