Schumacher je 2010. napisao ovaj testament, kao da je predvidio šta će da se desi tri godine kasnije

Stradao na skijanju u Francuskoj tri godine kasnije

Schumacher je 2010. napisao ovaj testament, kao da je predvidio šta će da se desi tri godine kasnije

E. Škorić

Poršlo je skoro sedam godina od teške nesreće koju je zadobio Michael Schumahec, a sedmostruki bivši prvak Formule 1 je i dalje pod aparatima.

Niko sa sigurnošću ne zna u kakvom je stanju slavni vozač jer se kriju informacije, ali je malo poznato da je Nijemac tri godine prije nesreće napisao testament. Kao da je predvidio šta će da se desi...

On je u testamentu 2010. godine naveo da imovinu ostaje supruzi i djecu. To je napravio zbog "opasnosti u svakodnevnom životu, a ne zbog straha od trka u F1". Upravo će mu svakodnevni život donijeti nesreću prilikom odlaska na skijanje.

"Učinio sam to, jer sam porodičan čovjek. Nisamo to učinio zbog F1, već jer svašta može da mi se dogodi u svakodnevnom životu", naveo je tada Schumacher, čije se bogatstvo procjenjuje na 1,2 milijarde dolara koje će ostaviti supruzi i djeci.

Nedavno je Felipe Massa, Schumacherov timski kolega iz Ferrarija, otkrio da "znam sve u vezi Michaelovog zdravlja". Ipak, nije želio u detalje jer, kako je naveo, poštuje odluku porodice da ne izlazi u javnost sa informacijama.

"S njegovom suprugom Corinnom se nisam često družio jer nije dolazila na utrke. Moramo znati da ova situacija nije nimalo laka. Moramo poštovati porodicu, ne žele da iznose stvari u javnost i ko sam ja da to uradim?", rekao je Massa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi