"Schumacher je igrao prljavo, dok Hamilton pobjeđuje na pošten način"

Novo poređenje

"Schumacher je igrao prljavo, dok Hamilton pobjeđuje na pošten način"

A. Čaušević

Otkako je Lewis Hamilton stigao i prestigao Michaela Schumachera po broju pobjeda svijet Formule 1 konstantno pravi poređenja između Britanca i Nijemca. 

Poređenje je napravio i Martin Whitmarsh koji je u Formuli 1 koji je u Formulu 1 ušao 1989. godine, a dugo vremena je bio izvršni direktor McLarena.

"Nikad zapravo nisam razumio Schumachera kako bih trebao. Uvijek je bio neprijatelj, igrao je prljavo i pokušavao prevariti mog vozača, tako da nisam objektivan prema Michaelu", rekao je Whitmarsh.

"Lewis je nemilosrdan, ali želi pobijediti na istinski iskren i častan način. Mislim da Schumacheru nije bilo stalo do toga. Morate se diviti ljudima koji održavaju stupanj nevinosti i iskrenosti, poput Lewisa i Mike Hakkinena, koji nikada nisu povukli prljav potez", kazao je on.

Whitmarsh je sarađivao s mnogim odličnim vozačima kao što su Jenson Button, Fernando Alonso, Juan Pablo Montoya i Kimi Raikkonen, ali kao najbolje je izdvojio Ayrtona Sennu i Hamiltona.

"Dvojica koji su imali nevjerovatnu auru su Senna i Lewis. Kad sam upoznao Ayrtona, već sam osjetio tu auru. Kad sam upoznao Lewisa, nije. Odrastao je sa svime što je učinio i što je postigao. Imao sam sreću da sam pomno pratio to putovanje", poručio je Whitmarsh.

Top Komentari

Hakkinen
Niko kao Michael Schumacher i leteći finac Mika Häkkinen. Šumi po titulama i još uvijek živa legenda a finac hmmm finac je poseban slučaj bio , naravno u vožnji. Kimi Räikkonen isto tako jer finci su posebni vozači . Lewis Hamilton za mene je dobar vozač ništa posebno koliko je imao sreću da vozi dobre bolide. Ne sporim da je dobar vozač ali evo Bottas, da mu tim dozvoli bio bi bolji od Lewisa. Kimi, Mika su žive legende uz naravno prvog Schumachera
3 5
rio73
Hahahaahaa....najsmjesni komentar koji sam procito...danasnja F1 je kao uspavanka ...barem u vrijeme Sumija bilo akcije volili ga mi ili ne...Hahaha smjesno
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi