Schumacher se javio iz bolnice, ali ekipa Haasa odlučila da sutra neće voziti

Propušta utrku

Schumacher se javio iz bolnice, ali ekipa Haasa odlučila da sutra neće voziti

E. Čaušević

Vozač Haasa, Mick Schumacher, doživio je danas težak udes u kvalifikacijama za Veliku nagradu Saudijske Arabije.

Schumacher je uspio da prođe prvi dio kvalifikacija nakon dosta dobrog nastupa, ali početkom drugog dijela doživio je težak udes.

Vozač Haasa je u prvom sektoru izgubio kontrolu u sedmoj krivini, te se skoro u punoj brzini zabio u zid.

Kamere su odmah prestale snimati Schumachera i vidjelo se da je situacija dosta ozbiljna. No, dolaskom ljekara potvrđeno je da je pri svijesti i da nije teže povrijeđen što je bilo najvažnije.

Schumacher je helikopterom prebačen u bolnicu gdje je napravio detaljne preglede i potvrđeno je da nije ozbiljnije povrijeđen.

Oglasi

Ipak, čelnici Haasa odlučili su da je najbolje da Schumaher propusti sutrašnju utrku za Veliku nagradu Saudijske Arabije zbog predostrožnosti.

Također, Schumacher se prije nekoliko trenutaka javio i na društvenim mrežama i poručio da je sve u redu, te se zahvalio na porukama podrške koje je dobio večeras.

"Zdravo svima, želim samo da kažem da sam dobro. Hvala vam na svim porukama. Vratit ćemo se još jači", poručio je sin legendarnog Michaela Schumachera.

Podsjećamo, Velika nagrada Saudijske Arabije vozi se sutra od 19 sati po našem vremenu. Prvi će startati Sergio Perez, a iza njega su Charles Leclerc, Carlos Sainz i Max Verstappen. Lewis Hamilton je totalno podbacio i završio je tek na 16. mjestu u kvalifikacijama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi