Sebastian Vettel rasplakao sve fanove Formule 1 objavom na Instagramu

Došlo vrijeme za kraj

Sebastian Vettel rasplakao sve fanove Formule 1 objavom na Instagramu

Endin Čaušević

Jedan od najboljih vozača Formule 1 Sebastian Vettel današnjom objavom na Instagramu rasplakao je fanove ovog sporta.

Vettel je bio jedan od najboljih vozača Formule 1 u proteklih 15 godina, te je uspio u ekipi Red Bulla da osvoji čak četiri titule prvaka svijeta.

Njemački vozač je nakon Red Bulla nastupao u Ferrariju gdje nije imao previše uspjeha, a potom je početkom 2021. godine prešao u Aston Martin.

Vettel s ovim timom ima ugovor do kraja ove sezone i mnogi su bili sigurni da će produžiti saradnju, ali se to nažalost neće desiti.

Naime, bivši svjetski prvak jutros je putem Instagrama objavio da će na kraju ove sezone napustiti Formulu 1 jer ide u penziju kako bi se posvetio svojoj porodici i stvarima koje je zapostavio zbog ovog sporta.

"Ovdje sam da objavim svoju penziju jer napuštam Formulu 1 na kraju ove sezone. Volim ovaj sport, u centru je mog života otkako znam za sebe. Ali, u životu postoje i druge stvari kojima se čovjek mora posvetiti. Otac sam troje djece i suprug prelijepe supruge. Volim da sam uz svoju porodicu, a pored Formule 1 interesuju me i druge stvari kojima se nisam uspio posvetiti zbog ovog sporta. Želim da budem što bolji otac i suprug, ali zbog energije i vremena koju dajem Formuli 1 to ne mogu da ispunim. Vrijeme je da budem tu uz njih kada god im budem trebao", rekao je, između ostalog, Vettel.

Top Komentari

davide.azzurri
Itekako Evo placem suza suzu goni
3 5
Kiss
Dobar vozač i jako pametan čovjek vidi se iz intervjua,svaka čast
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi