Zamjena guma na F1 bolidu sada je moguća i u BiH

Pit Stop game

Zamjena guma na F1 bolidu sada je moguća i u BiH

E. Čaušević

Video mehaničara Red Bull Racing tima kako za samo 1,82 sekunde mijenjaju gume na bolidu Maxa Verstappena, u boksu na trci za Veliku nagradu Brazila 2019, obišao je svijet. Zaljubljenici ovog popularnog motosporta oduševljeno su gledali spretnost i koncentraciju tima mehaničara koji su oborili rekord i napravili do tada nezamislivo brzu izmjenu guma.

Poznato je da prosječan čovjek trepne dvadeset puta u minuti odnosno napravi jedan treptaj svake tri sekunde. Uzimajući ove brojeve u obzir, može se reći da su mehaničari Red Bull Racing tima zamijenili gume u treptaju odnosno između dva treptaja oka. Ili - kako se popularno kaže - dok trepneš.

Sada i ljubitelji ovog sporta u Bosni i Hercegovini mogu uživati u pit stop online igri, takmičiti se i odmjeriti snage sa igračima iz ostatka države.

Pored online igre, u našoj zemlji je sada dostupna maketa bolida Red Bull Racinga, koja svim zainteresovanim nudi mogućnost da se okušaju u prvoj izmjeni guma u improvizovanom pit stopu.

U zamjeni guma u pit stopu moguće se oprobati u Sarajevu od 24.3. do 2.4.2021. godine na benzinskoj pumpi Hifa Petrol u Vogošći (Hotonj), dok će u terminu od 3.4. do 12.4.2021. godine maketa bolida biti u Banjoj Luki, takođe na stanici Hifa Petrola.

Online igra, kao i pit stop testiranje na Hifa Petrol pumpama, nagrađuju najbolje „mehaničare“. Više informacija moguće je naći na www.redbull.ba web stranici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi