Jedan od najboljih vozača na gridu prijeti napuštanjem Formule 1

Naveo je i razloge

Jedan od najboljih vozača na gridu prijeti napuštanjem Formule 1

Admin Čaušević

Formula 1 je posljednjih godina ponovo postala jako popularna, posebno je to bio slučaj u posljednjoj sezoni kada su se za titulu prvaka do posljednjeg kruga borili Lewis Hamilton i Max Verstappen. 

U ovoj sezoni će se voziti 23 utrke, a narednim godinama bi taj broj mogao dodatno porasti što se nekim vozačima uopšte ne sviđa.

Uskoro bi najbrži oktanski cirkus trebali gledati i na afričkom kontinentu, tačnije u južnoafričkoj republici što je je najavio i generalni direktor Formule 1 Stefano Domenicali.

I dok vodeći ljudi Formule 1 gledaju da povećaju broj utrka te samim tim veće prihode, vozači bi s druge strane bili znatno iscrpljeniji te bi imali manje slobodnog vremena.

"Velika je potražnja. U drugu ruku, previše trka je neprihvatljivo. Makar za mene", kazao je Sergio Perez, jedan od najboljih vozača na gridu.

"Imamo simulatorske sesije prije svake trke i druge događaje sa partnerima. Praktično nemamo slobodnog vremena za sebe i porodicu. Imam dvoje mlade djece i mislim da ću prestati ovim da se bavim ukoliko se kalendar dodatno proširi", kazao vozač Red Bulla.

U novoj sezoni već su odvezene četiri utrke, a naredna je na programu 8. maja kada se prvi put voziti na ulicama Miamija.

Top Komentari

user1646545334
Najprecjenjeniji vozač u F1 bilo koji vozač iz bilo koje ekipe bi imao bolje rezultate u RB bolidu od njega. Bolje mu je da ide da kosi travu i čisti bazene po americi jer je definitivno fulio profesiju.
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi