Perez kažnjen, koji je konačan poredak VN Singapura?
FOTO: EPA

Nije poštivao pravilo sigurnosnog automobila na stazi

Perez kažnjen, koji je konačan poredak VN Singapura?

Haris Zilić

U vikendu iza nas održana je VN Singapura u kalendaru Formule 1.

Bilo je dosta uzbuđenja, zbog jake kiše utrka je kasnila, pa je na kraju završena odbrojavanjem.

Trijumf je ostvario Sergio Perez vozač Red Bulla ispred dvojca Ferrarija Charlesa Leclerca i Carlosa Sainza.

Max Verstappen je utrku završio na sedmoj poziciji, a obzirom da je Leclerc stigao do drugog mjesta, krunisanje novog starog šampiona odgođeno je za još sedam dana.

Ipak, FIA je objavila vijest da je Sergio Perez kažnjen nakon jučerašnje utrke.

Zbog nepoštivanja pravila za vrijeme sigurnosnog automobila na stazi, meksički vozač je kažnjen sa pet sekundi, ali to mu u konačnici nije oduzelo trijumf, jer je pri ulasku u clj imao 7,6 sekundi ispred Leclerca.

Nakon kazne i novih rezultata, Perez je trijumfovao sa 2,6 sekundi prednosti ispred vozača Ferrarija.

S obzirom da je osvojio šest bodova, kao što smo već naveli Verstappenovo osvajanje titule prvaka svijeta je prolongirano za najmanje sedam dana pošto se nova utrka vozi 24. septembra u Japanu na stazi Suzuka.

Verstappen sada ima 344 bod, a drugoplasirani Leclerc 238 bodova.

Jučerašnji pobjednik Perez je sa novih 25 bodova stigao do ukupno 235 bodova i do kraja sezone će voditi veliku borbu sa Charlesom Leclercom za drugo mjesto u šampionatu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi