Sin legendarnog Michaela Schumachera debituje u Formuli 1?

U bolidu već u petak?

Sin legendarnog Michaela Schumachera debituje u Formuli 1?

A. Čaušević

Za bolidom Ferrarija u 1000. utrci za italijanski tim mogao bi se naći sin legendarnog Michaela Schumachera i to već ovog vikenda, prenosi njemački RTL. 

Ovog vikenda se na stazi Mugello vozi Velika nagrada Toskane, a Mick Schumacher bi bolid Ferrarija mogao voziti tokom prvog slobodnog treninga u petak.

Obzirom da su ove sezone deleko od konkurencije u Ferrariju razmišljaju da daju priliku sinu sedmerostrukog prvaka Formule 1.

Međutim, još uvijek nije sigurno da će Mick sjesti u bolit Ferrarija, ali kao druge opcije spominju se timovi Alfa Romeo i Haas koji koriste motore italijanskog proizvođača.

U subotu i nedjelju Mick će se takmičiti u F2. Prošlo vikenda pobijedio je na jednoj od dvije utrke i uvijek je u borbi za titulu.

Bilo kako bilo u Toskani bi mogli svjedočiti zaista historijskom trenutku, odnosno povratku Schumachera u bolid Formule 1.

Top Komentari

IzgubljeniSlon
Nije F1 za njega, neka pokuša sa skijanjem.
0 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi