Stiže nasljednik: Sin Michaela Schumachera sve bliži Formuli 1!
Foto - EPA

Mogao bi uskočiti već ove sezone

Stiže nasljednik: Sin Michaela Schumachera sve bliži Formuli 1!

Midhat Šljivak

Mick Schumacher, sin legendarnog Michaela Schumachera, mogao bi uskoro dobiti šansu u Formuli 1.

Dvadesetjednogodišnji Mick trenutno se takmiči u Formuli 2 za Perma Theodore Racing i privukao je veliku pažnju timova iz F1 šampionata, pa je tako prošle godine potpisao ugovor sa Ferrarijem kao vozač u njihovoj akademiji.

Međutim, šansu bi Mick mogao dobiti u Alfa Romeu i to umjesto legendarnog Kimija Raikkonena. Potvrdio je to njegov stric Ralf.

"Za njega će ovo biti veoma bitna sezona u Formuli 2 i vidjet ćemo kako će se sve razvijati. Mislim da mu treba još malo vremena. Mick ima velike šanse da se nađe u F1 od naredne sezone u Alfa Romeu. Kimi bi uskoro trebao u karijeru, a Antonio Gionivazzi nije tako jak vozač. Mislim da će mlad vozač poput Micka dobiti šansu", rekao je Ralf Schumacher.

S druge strane još jedna legenda s F1 staza Nick Heidfeld smatra da bi Schumacher već ove sezone mogao dobiti šansu.

"Ne bih bio iznenađen ako se to desi, posebno ako napravi dobre stvari u Formulu 2. Ne bi me čudilo da uskoči usred sezone umjesto Giovinazzija".

Mick međutim još uvijek nema superlicencu za nastup u F1, ali svakako da ćemo ovog 21-godišnjaka vjerovatno već naredne sezone gledati među najboljim vozačima svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi