Hamilton slavio u spektakularnoj utrci na Silverstonu, sjajan vikend za Ferrari
FOTO: EPA

Svjetski šampionat Formule 1

Hamilton slavio u spektakularnoj utrci na Silverstonu, sjajan vikend za Ferrari

H. Zilić

Sjajnu utrku Formule 1 smo gledali na Silverstonu za VN Velike Britanije.

Nakon 52 kruga slavio je domaći vozač Lewis Hamilton u bolidu Mercedesa.

Početak je bio žestok. Već u prvom krugu sudarili su se Max Verstappen i Lewis Hamilton, nakon čega je Nizozemac završio utrku, a start je ponovljen,dok je Hamilton kažnjen sa deset sekundi.

Tu situaciju sjajno je iskoristio vozač Ferrarija Charles Leclerc koji je vodio do 50. kruga, kada ga je prestigao Lewis Hamilton i slavi na Silverstonu, ali bez obzira na to Leclerc je proglašen za vozača utrke, a Ferrari se napokon našao na postolju.

Oglasi

Treće mjesto osvojio je drugi vozač Mercedesa Valteri Bottas.

Četvrto i peto mjesto danas pripalo je vozačima McLarena Landu Norrisu i Danielu Ricciardu, dok je odličnu utrku za Ferrari upotpunio Carlos Sainz osvajanjem šestog mjesta. Da nije bilo greške u boksu prilikom zamjene guma, Sainz se mogao boriti i za postolje sa Botasom.

U bodovima su još završili Alonso, Stroll, Ocon i Tsunoda.

U generalnom proetku Verstappen ima 185 bodova, a Hamilton sada zaostaje samo sedam bodova i ima 178, tako da nas očekuje velika borba za do kraja šampionata za titulu prvaka svijeta.

Top Komentari

ubnt
Pisaj se po austrijsko-holandskim ghovnima !
2 10
ubnt
Verstapen je htio Hamiltonu shebati prednje krilo . I zahebo se .
5 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije