Toro Rosso na korak do povratka u F1

Prošli test sudara

Toro Rosso na korak do povratka u F1

Toro Rosso je potvrdio da je njegov natjecateljski adut za 2019, STR14, uspješno prošao FIA testove sudara. 

Testovi se provode svake zime na novim bolidima kako bi se ustanovilo mogu li na njih utjecati teški sudari.

Ukupno je proveden 21 test na tri različita područja; dinamička (pokretna) ispitivanja, testovi statičkog opterećenja i testovi prevrtanja. Od ovih testova 13 ih je statičkog opterećenja koji ispituju čvrsti pritisak koji se primjenjuje na bitne dijelove šasije, uključujući prednju, bočnu i stražnju konstrukciju, pod, stranu nosnih nosača te strane šasije na razini nogu i sjedala.

Toro Rosso će pokrenuti novu liniju za sezonu 2019, a Daniil Kvyat će se vratiti nakon što je proveo godinu dana kao Ferrarijev razvojni vozač. Pridružit će mu se početnik Alexander Albon, koji je posljednje dvije sezone proveo u Formuli 2.

Red Bullova juniorska ekipa još nije najavila kada će predstaviti bolid javnosti, no tradicionalno on ostaje u zagrljaju neotkrivenosti sve do posljednjih nekoliko dana prije početka predsezonskih testiranja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi