Toro Rosso potvrdio Pierra i Brendona za narednu sezonu

Odluka je donesena

Toro Rosso potvrdio Pierra i Brendona za narednu sezonu

E. Ganibegović

Toro Rosso je potvrdio da će za njihovu ekipu sljedeće godine voziti Pierre Gasly i Brendon Hartley.

Gasly je ove godine dobio priliku da vozi za Toro Rosso kada je debitirao u F1 na VN Malezije kada je bio zamjena za Daniila Kvyata, a osim toga, odradio je u utrke u Japanu, Meksiku i Brazilu.

Šef Toro Rossa Franz Tost je rekao da će Gasly i Harltey ostati kolege i u 2018.

"Sretni smo što je Red Bull ovako rano potvrdio Pierra i Brendona za 2018. Na zadnjim utrkama pokazali su da su spremni za Formulu 1. Brzo su se prilagodili i pokazali dobre performanse te demonstrirali da su spremni za izazove", izjavio je Tost.

"Zadovoljno smo njihovim načinom učenja. Kao što znamo, svi vozači ne mogu se prilagoditi F1 ovoliko brzo. Radujemo se sljedećoj godini s njima", dodao je šef Tora Rossa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti