Strašan haos u Formuli 1: Vettelu oduzeta pobjeda, a s tim se nije mogao pomiriti

Hamilton se na kraju popeo na najvišu stepenicu

Strašan haos u Formuli 1: Vettelu oduzeta pobjeda, a s tim se nije mogao pomiriti

Britanski vozač u bolidu Mercedesa Lewis Hamilton slavio je novu pobjedu u ovosezonskom šampionatu Formule 1, ali uz dosta kontroverzi. 

Naime, na samoj stazi trke za Veliku nagradu Kanade pobjedu je odnio Nijemac Sebastian Vettel koji je zbog kazne od pet sekundi morao prvu poziciju nakon trke prepustiti Hamiltonu koji je u samoj trci završio drugi i to sa sekundom zaostatka za Vettelom.

Desilo se zapravo to da je Vettel u direktnom duelu sa Hamiltonom napravio grešku i izašao van staze, a prilikom povratka na istu krenuo je direktno na Hamiltona. Činilo se da drugačije nije ni mogao jer je gubio kontrolu nad zadnjim krajem bolida, ali tako nije mislila direkcija trke koja mu je dodnijelila kaznu od pet sekundi.

Vettel se do kraja trke sjajno držao i uspio da na stazi zadrži prvo mjesto, ali na kraju trke ga je morao prepustiti Hamiltonu.

Nijemac je bio bijesan nakon trke pa je odlučio da svoj bolid ne odveze do mjesta gdje dolaze tri prvoplasirana bolida. Odbio je čak i zvanično vaganje, a nakon svega je prišao mjestu gdje je Hamilton parkirao formulu i pomjerio znak 'prvo mjesto' na mjesto gdje je on trebao parkirati, a ispred Hamiltonove formule stavio 'mjesto broj dva'.

Sigurno da je ovo jedna od najkontroverznijih trka u ovom stoljeću kada je u pitanju Formula 1 i svakako će biti vrlo zanimljivo čuti šta kažu oba vozača nakon iste.

Inače, na trećoj poziciji je završio Charles Leclerc u Ferrariju, dok je Valtteri Bottas u Mercedesu završio četvrti.

U ukupnom poretku vozača Hamilton je prvi a iza njega je timski kolega Bottas.

Naredna trka vozi se za Veliku nagradu Francuske od 21. do 23. juna.

Top Komentari

Saimai1316
Ko je pratio utrku vidio je jasno da vettel njemu nije usao u putanju,ovo je politika ovo vise nema veze sa formulom i sportom,al vettel je ispao pravi gospodin na kraju,volio bi licno da nije dosao ni na dodjelu nagrade
12 3
Jigsaw
Sramotna odluka sudija, smiješno u najmanju ruku! Crnac je najsretniji vozac u historiji formule, ako niko od vodećih ne ispade, onda mu sudije daju pobjedu i on nešto glumi, zove Vettela na 1 mjesto, a izjavi kako se slaže sa odlukom sudija, seronja!!
11 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti